آشنایی با خواص بذر یا همان تخم کتان

به گزارش وبلاگ بارزند، تخم ، دانه و آب بذر کتان سرشار از خاصیت است ؛ متخصصان طب سنتی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان زنان و مردان و درمان های دیگر به فواید بذر کتان اشاره می نمایند.با ما همراه باشید.

آشنایی با خواص بذر یا همان تخم کتان حداقل 6،000 سال است که تخم کتان مصرف می گردد که آن ها را به عنوان یکی از اولین مواد مغذی فوق العاده جهان تبدیل نموده است. بذر کتان چه خواصی دارد که به یکی از محبوب ترین غذاها تبدیل شده است؟ حاوی اسیدهای چرب امگا 3 ضد التهاب همراه با مواد آنتی اکسیدان به نام لیگنان است که به تعادل هورمونی به اضافه چندین مزیت دیگر یاری می کند.

تخم و بذر کتان یکی از مواردی است که متخصصان تغذیه و طب سنتی برای برطرف مسائل و بیماری ها توصیه می نمایند ، این بذر پرخاصیت می تواند ارگان های مهم داخلی را تقویت نموده و به کاهش وزن یاری کند.

قبل از دانستن فواید آن بهتر است با انوع آن آشنا شوید دو نوع اصلی بذر کتان وجود دارد ، بذر کتان طلایی و بذر کتان قهوه ای که مشخصات تغذیه ای شان خیلی شبیه هم است و هر دو به اندازه هم حاوی اسیدهای چرب امگا33 هستند. در این بخش از نمناک اصلی ترین و مهم ترین فواید بذر کتان را عنوان خواهیم کرد.

حقایقی درباره تخم یا همان بذر کتانمدت ها است که افراد می دانند فواید زیادی برای سلامتی دارد.

حاوی فیبر، چربی، پروتئین و مواد معدنی متعدد و ویتامین است.

این مواد مغذی ممکن است در برابر سرطان، دیابت و مسائل قلبی و عروقی محافظت نمایند.

ویتامین ها و مواد معدنی تخم کتان و ارزش غذایی بذر کتانتخم کتان سرشار از مواد مغذی است :

از شروع تمدن، تخم کتان یکی از قدیمی ترین محصولات کشاورزی بودند در دو نوع قهوه ای و طلایی وجود دارد که به یک اندازه مغذی هستند.

اندازه معمول برای سرو تخم کتان، 1 قاشق سوپ خوری (7 گرم)است.

تنها یک قاشق سوپ خوری اندازه زیادی پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب امگا 3 را به علاوه منبع غنی بعضی از ویتامین ها و مواد معدنی تامین می کند.

یک قاشق سوپ خوری تخم کتان حاوی موارد زیر است:

کالری:37

پروتئین:1.3 گرم

کربوهیدرات:2 گرم

فیبر:1.9 گرم

چربی کل:3 گرم

چربی اشباع شده:0.3 گرم

چربی ترانس:0.5 گرم

اسیدهای چرب امگا 3:1،597 میلی گرم

ویتامین B1:8 % از rdi

ویتامین B6:2 % از rdi

فولیت:2 % از rdi

کلسیم:2 %

آهن:2 % از rdi

منیزیم:7 % از rdi

فسفر:4 % از rdi

پتاسیم:2 %

به طور شگفت انگیز، فواید تخم کتان عمدتا به اسیدهای چرب امگا 3، لیگنان و فیبر مربوط می شوند.1

در ادامه با ما همراه باشید تا با خواص بی نظیر این دانه گیاهی(تخم کتان) اشنا شوید.

فیبر بالا و کربوهیدرات پایینتخم کتان یکی از منابع غنی از فیبر است و کربوهیدرات پایینی دارد. یکی از مهم ترین خواص تخم کتان دارا بودن اندازه بالای لیزاب (موسیلاژ) است. لیزاب نوعی فیبر با حالت ژله ای و محلول در آب است و برای دستگاه گوارش بسیار مفید است. لیزاب مانع تخلیه سریع مواد غذایی از معده به روده باریک می گردد. به این ترتیب جذب مواد مغذی در معده افزایش می یابد.

تخم کتان سرشار از فیبر محلول و نامحلول است و باعث سم زدایی روده بزرگ، کاهش چربی و کاهش میل به خوردن قندها می گردد. انسان باید روزانه 30 تا 40 گرم مواد غذایی سرشار از فیبر مصرف کند.

مو و پوستی سالماگر در پی داشتن ناخن هایی زیباتر و پوست و مویی سالم تر هستید، روزانه دو قاشق غذاخوری تخم کتان یا یک قاشق غذاخوری روغن کتان را در برنامه غذایی خود قرار بدهید.

آلفا لینولنیک اسید (ALA) موجود در تخم کتان با فراهم کردن چربی های ضروری در کنار ویتامین های گروه B موجب کاهش خشکی پوست و مو و پوسته پوسته شدن آنها می گردد. بعلاوه مصرف تخم کتان می تواند در کاهش علائم آکنه و بهبود اگزما و روزاسه مفید باشد. یاری به سلامت و مراقبت از چشم و جلوگیری از خشکی چشم از دیگر خواص تخم کتان است.

مصرف روغن تخم کتان نیز به واسطه غلظت بالای چربی های ضروری گزینه مناسبی برای تان است. خوردن روزانه یک تا دو قاشق غذاخوری روغن تخم کتان می تواند به حفظ سلامتی پوست و مو یاری کند. بعلاوه می توانید با ترکیب کردن این روغن با روغن های ضروری دیگر، مرطوب نماینده های طبیعی و مفیدی برای خودتان بسازید.

کاهش وزنبراساس مطالعه ای که در Journal of Nutrition به چاپ رسید، یکی از خواص تخم کتان و نیز یکی از فواید گردو، احتمالا جلوگیری از چاقی و یاری به کاهش وزن است. چون کتان سرشار از چربی های سالم و فیبر است، پس می تواند فرد را برای مدت طولانی تری سیر نگه دارد و این امر موجب کاهش کالری دریافتی فرد می گردد. با توجه به این خواص می توانید برای کاهش وزن روزانه دو قاشق غذاخوری پودر تخم کتان را به سوپ، سالاد یا هر غذایی که مصرف می کنید، اضافه کنید.

کاهش کلسترولبراساس یافته های چاپ شده در مجله Nutrition and Metabolism، افزودن تخم کتان به رژیم غذایی می تواند در کاهش سطح کلسترول خون مؤثر باشد. فیبر محلول تخم کتان می تواند چربی و کلسترول را در دستگاه گوارش به دام بیندازد و مانع از جذب آنها گردد. صفرا در کیسه صفرا و از کلسترول ساخته می گردد. فیبر محلول صفرا را به دام می اندازد و با دفع صفرا به وسیله دستگاه گوارش، بدن مجبور به فراوری صفرای بیشتری می گردد. برای این کار بدن باید اندازه بیشتری کلسترول مصرف کند و نتیجه این امر پایین آمدن کلسترول خون است.

تخم کتان فاقد گلوتن استتخم کتان می تواند جایگزین طبیعی برای غلاتی باشد که حاوی گلوتن هستند. بنابراین تخم کتان برای کسانی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند یا به گلوتن حساسیت دارند، گزینه بسیار مناسبی است. بعلاوه تخم کتان با دارا بودن اندازه بالایی امگا3 جایگزین مناسبی برای کسانی است که به غذاهای دریایی حساسیت دارند.

تخم کتان به واسطه نداشتن گلوتن می تواند در تهیه مواد غذایی بدون گلوتن نیز به کار گرفته گردد.2

محافظت دربرابر سرطان مصرف تخم کتان ممکن است بتواند به فرد برای مقابله و محافظت از خود در برابر سرطان هایی از جمله سرطان پروستات، سرطان روده بزرگ (کولون) و سرطان پستان یاری نماید. بنظر می رسد تخم کتان بتواند در پیشگیری از رشد سلول های سرطانی یاری نموده و بعلاوه می تواند جلوی ایجاد رگهای خونی نو به وسیله تومورها را بگیرد. یکی از تحقیقات نو نشان داده که تخم کتان یک خوراکی ایمن بوده و به فرد در مقابله با سرطان پروستات یاری می کند.

پیشگیری از گر گرفتگی نتایج یکی از تحقیقاتی که درباره تخم کتان صورت گرفته نشان می دهد که تخم کتان می تواند از گرگرفتگی در زنان یائسه پیشگیری نموده و بعلاوه تاثیرات خوبی برروی سلامت عمومی آنها نیز داشته باشد. تحقیقات نشان می دهد که روزانه 40 گرم تخم کتان مانند مانند درمان هورمونی برای بهبود گرگرفتگی و عرق کردن های شبانه مفید بوده و بعلاوه برای بهبود یبوست نیز مفید است.

بهبود قندخون مدارک نشان می دهند که مصرف روزانه تخم کتان به مردان و زنان چاق که در مرحله پیش از دیابت هستند برای پایین آوردن قند خون یاری می کند.

بهبود عملکرد کلیه مدارک نشان میدهند که تخم کتان در افراد مبتلا به بیماری لوپوس باعث بهبود عملکرد کلیه ها می گردد. بااینحال درصورتیکه مبتلا به بیماری لوپوس هستید قبل از مصرف تخم کتان با پزشکتان مشورت نمایید.

توجه داشته باشید که هنوز احتیاج به تحقیقات بیشتر و جامع تری درباره تاثیر تخم کتان برروی بیماری های قلبی، سرطان، پوکی استخوان و دیابت لازم می باشد.3

پی نوشت:

1.www.namnak.com

2.www.chetor.com

3.www.asriran.com

منبع: راسخون

به "آشنایی با خواص بذر یا همان تخم کتان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص بذر یا همان تخم کتان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید