گوش ها و گوشواره ها

به گزارش وبلاگ بارزند، این روزها مد شده که برخی خانم ها، به جای یک گوشواره،چند گوشواره می اندازند و طبیعتاً چند سوراخ در گوش شان ایجاد می نمایند. شاید از نظر برخی ها این مدل سوراخ کردن گوش زیباتر یا امروزی تر باشد ولی پزشکان نظر دیگری دارند.

گوش ها و گوشواره ها

گوش ها و گوشواره ها

نویسنده:دکتر شکیلا نیکنام

توصیه های بهداشتی به آنها که می خواهند گوشواره بیندازند

این روزها مد شده که برخی خانم ها، به جای یک گوشواره،چند گوشواره می اندازند و طبیعتاً چند سوراخ در گوش شان ایجاد می نمایند. شاید از نظر برخی ها این مدل سوراخ کردن گوش زیباتر یا امروزی تر باشد ولی پزشکان نظر دیگری دارند.

متخصصان پوست و مو هشدار می دهند که سوراخ کردن لاله گوش خطرناک است و برترین مکان برای سوراخ کردن گوش همان نرمه گوش است. اگر شما دوست دارید گوش خودتان ویا دختر کوچولیتان راسوراخ کنید و بتوانید چند تا گوشواره زیبا به گوشتان بیاویزید، توصیه های ما را پیش از سوراخ کردن گوشتان بخوانید.

فقط نرمه گوش را سوراخ کنید

نرمه گوش که همان قسمت پایینی گوش است، جایی است که برای سوراخ کردن نشانه می رود تا لحظاتی بعد یک جفت گوشواره طلا در آن برق بزند. این ناحیه یکی از برترین نواحی بدن برای آویزان کردن آویز و گوشواره است.در این میان بسیاری از مادران که صاحب یک دختر کوچولو می شوند وقتی کودک کمی بزرگ تر می گردد به فکر می افتد که گوش کودک را سوراخ نمایند. در کشور ما، مرسوم است که این کار درسنین کودکی انجام گردد. پیش ازاین وسایل مدرن امروزی وجود نداشت و با استفاده ازنخ و سوزن، گوش دختر بچه خانواده را سوراخ می کردند.

پیش از سوراخ کردن گوش بخوانید این روزها مادران کمتر گوش دختر بچه شان را درخانه سوراخ می نمایند. ولی به هر حال، برای سوراخ کردن گوش بچه ها بهتر است مراکز درمانی مجاز را که از استریل بودن وسایل و تجهیزات آن مطمئن هستید، انتخاب کنید زیرا امکان انتقال هپاتیت، ایدز و کزاز با وسایل آلوده وجود دارد. نکته دیگری که فراموش نکنید، این است که پیش از سوراخ کردن گوش کودکتان، او را حتماً نزد پزشک ببرید و از او هدایت های لازم را بگیرید. سوراخ کردن گوش در شرایط استریل در مجموع عملی کم خطر است اما در خصوص برخی از افراد که مستعد عفونت هستند؛ مانند بیماران دیابتی یا افرادی که کورتون مصرف می نمایند یا افرادی که بیماری هایی دارند که خونشان به راحتی منعقد نمی گردد و احتمال خون ریزی در آنها بالااست یا افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف می نمایند، ممکن است این مسأله درد سرساز گردد و بهتر است پزشک در این موارد نظارت دقیق داشته باشد.

راهنمای انتخاب گوشواره مناسب

ما اکثراً فکر می کنیم در انتخاب جواهر فقط مدل آن مهم است و چیزی را که در نگاه اول خوش مان بیاید می خریم و می پوشیم؛ غافل از اینکه یک انتخاب غلط می تواند چهره وظاهر ما را نامتناسب نشان دهد.در خصوص گوشواره هم شکل و ترکیب صورت، مقدار گردن و وجود چین های روی گردن که بر اثر سن یا افزایش وزن وجود دارد بسیار مهم است. برخی نکات مهم برای انتخاب گوشواره مناسب از این قرار است:

1-اگر صورتی کشیده دارید می توانید از گوشواره های چلچراغی و حلقه ای بزرگی که آویز دارند بهره ببرید بعلاوه گوشواره های دکمه ای یا میخی را نیز می توانید بپوشید.

2-گوشواره های گرد و آویز صورت را چاق تر و چین های روی گردن را بیشتر نشان می دهند پس اگر صورتی گرد وچاق دارید از مدل های بزرگ و گرد بپرهیزید.

3- اگر صورتی گرد با چین ها و غبغب آویزان دارید از مدل های گوشواره دگمه ای یا حلقه ای کوچک دوری کنید.

4-اگر گردن کوتاهی دارید از مدل گوشواره های آویز بلند هرگز انتخاب نکنید چون گردن شما را کوتاهتر نشان می دهد.

5-گوشواره های حلقه ای ساده به مقدار میانه برای هر شخصی مناسب است.

6-اگر می خواهید در موقعیتی جدی و تخصصی باشید هرگز گوشواره های بزرگ و شلوغ را بر گوشتان آویزان نکنید. بهتر است به جای گوشواره، از گردنبند، دستبند یا سنجاق سینه بهره ببرید.

توصیه های ایمنی برای سوراخ کردن گوش

سوراخ کردن گوش یکی از کارهای بسیار رایج و معمول بین خانم هاست. البته این کار از زمان های قدیم رایج بوده است، منتها با روش های سنتی. این روزها، وسایل انجام دادن این کار پیشرفته تر شده است و چند دقیقه هم بیشتر طول نمی کشد؛ برخی افراد هم از این امکان استفاده و چند سوراخ در گوش خود ایجاد می نمایند تا تمام گوشواره های مورد علاقه خود را همزمان درگوش داشته باشند!

البته اگر مراقبت های لازم بعد از این عمل ساده را درست انجام ندهید؛ چند گوشواره که هیچ، حتی یک گوشواره را هم نمی توانید در گوش خود نگه دارید؛ پس تا وقتی که زخم گوش هایتان کاملاً خوب نشده است، به این موارد توجه کافی داشته باشید:

1-اگر قصد دارید گوشواره ای غیر از جنس طلا به گوش تان بیندازید، حتماً با فردی که گوش تان را سوراخ می نماید مشورت کنید واز درستی انتخاب گوشواره خود مطمئن شوید.

2-اگر پوست حساسی دارید، احتمالاً تنها گزینه مناسب برای شما گوشواره ای از جنس طلا یا نقره مرغوب است. یادتان باشد که قبل از لمس کردن گوش هایتان دست خود را بشویید. این کار احتمال عفونت و توسعه آلودگی را کاهش می دهد.

3-گوشواره هایتان را باید روزی دو بار (یک بار صبح و یک بار شب) تمیز کنید.

4-برای تمیز کردن اطراف سوراخ گوش نیز از محلول ضدعفونی نماینده مخصوص گوش بهره ببرید. محلول را روی تکه پنبه ای بمالید و ناحیه بین گوش و گوشواره را تمیز کنید.

5-چند بار در روز، گوشواره را در گوشتان بچرخانید؛ این کار مانع از چسبیدن گوشواره به زخم سوراخ گوش می گردد.

6-گوشوراه را تا زمان مشخصی در گوش نگه دارید. شما باید حداقل بین 4 تا 6 هفته بعد از عمل سوراخ کردن گوش از گوشواره بهره ببرید،و گرنه زخم تازه جوش می خورد و سوراخ ناپدید می گردد!

7-اگر بعد از گذشت یک روز از سوراخ کردن گوشتان قرمزی و تورم یا درد مشاهده کردید، با احتمال اینکه علایم عفونت است، به پزشک عمومی مراجعه کنید.

8- یادتان باشد که در مدت ترمیم گوش از هیچ نوع افشانه مخصوص مو یا خوشبو نماینده و ادکلن استفاده نکنید. ضمناً، تا قبل از درمان محل، با گوشواره هایتان بازی نکنید و آن را نکشید تا باعث پشیمانی نگردد!

منبع:روزنامه سلامت، شماره 233

منبع: راسخون

به "گوش ها و گوشواره ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گوش ها و گوشواره ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید